Cilj projekta

Osnovni cilj projekta MORECO je podpora razvoju trajnostnih, virom in okolju prijaznih naselij, ki sledijo lokacijam oskrbnih dejavnosti in osem javnega prevoza. S svojimi usmeritvami in orodji je projekt MORECO usmerjen v spodbujanje razvoja prihodnjega stanovanjskega trga k pametnim lokacijam, ki zagotavljajo primerno kakovost oskrbnih, storitvenih in drugih dejavnosti in ki ustrezno zmanjšujejo prihodnje stroške mobilnosti.

 
Metodologija projekta
Projekt MORECO povezuje vrsto ukrepov:
 

  Pristop od spodaj navzgor za gospodinjstva, ki iščejo bivališča (stanovanja, hiše) in deležnike, ki so tesno povezani z njimi.

  Tehnične in sodelovalne aktivnosti za prostorske načrtovalce in ponudnike javnega prevoza.

  Politične / administrativne aktivnosti in strategije še posebej na občinski in  medobčinski ravni.

Orodja projekta

Inovativna orodja predstavljajo osrednji del pristopa izvajanja projekta MORECO. S prva so orodja izdelana v obliki splošnih, prenosljivih okvirov. Na to so preizkušena v okviru pilotnih območij. Njihovo udejanjanje vključuje tehnično posvojitev, načrtovanje programske opreme, vnašanje ustreznih podatkov s pilotnih območij, izvajanje dejavnosti upravljanja na pilotnih območjih itd. Po ovrednotenju uspešnosti in učinkov udejanjanja izbranih orodij v okviru pilotnih območij bodo izdelani okviri orodij vključeni v “Belo knjigo projekta MORECO”.

Galerija
Domov      Orodja      Strip      Bela knjiga      Novičar      Kontakt
Copyright 2009 by DotNetNuke Corporation Izjava o zasebnostiPogoji uporabe